Ebook PERCUMA!!! sorry BOSS, saya terpaksa berhenti kerja

Ebook PERCUMA!!! sorry BOSS, saya terpaksa berhenti kerja
Ebook PERCUMA!!! sorry BOSS, saya terpaksa berhenti kerja

Wednesday, 29 January 2014

petua merawat denggi

PETUA RAWATAN DENGGI

assalamualaikum....

pasal tiba-tiba seha post pasal denggi ni kan? sebenarnya suami seha yang tersayang baru je disahkan kena denggi hari ini. En.suami dah 3 hari demam. harap makan ubat peluh sekejap, pastu demam balik. sendi-sendi pon sakit sekali. hari pertama demam en.suami dah pergi klinik dan DR pesan kalau x baik dalam masa 3 hari kena pergi hospital ambik darah. itu yang hari ini pergi hospital check darah.

kat banting ini kes denggi memang tinggi. hari-hari ada je yang kena. 3 minggu lepas lawat kawan en.suami yang kena denggi  dan dimasukkan wad. wad kat sini penuh sampai dia terpaksa menumpang di wad bersalin.

sebagaimana yang kita tahu, buat masa ini belum ada ubat khusus untuk merawat denggi di hospital, doktor akan memasukkan air ke dalam badan pesakit. tadi pon DR bagi panadol je kat en.suami . tapi kita boleh berusah dan berikhtiar dengan pelbagai cara melalui makanan atau minimum

Makanan / minuman membantu mengurangkan gejala denggi:

+ Minum banyak air masak
+ Air 100 Plus @ Performance Drink 
+ Sup ketam nipah
+ Jus kiwi
+ Jus daun betik
+ Jus pegaga
+ Jus tembikai
+ Jus kurma
+ Jus guava

+ blend daun betik dan kunyit.
+ 1 sudu VIRGIN COCONUT OIL selepas makan 3 kali sehari

Selain daripada itu, pengambilan multivitamin, vitamin B kompleks dan vitamin C sangat digalakkan kerana ia membantu memberi tenaga, meningkatkan selera makan serta immune system badan melawan penyakit. Nutriferon juga baik sebagai "immune booster".


tadi g beli sedozen 100 plus dan air sedozen air mineral. dah suruh en.suami minum banyak-banyak. malam pulak seha masakkan sup ketam. baru nampak dia selera sikit makan.. mohon jasa baik anda semua doakan suami seha cepat sembuh ye. terima kasih. semoga Allah membalas jasa baik anda semua


BEST Price Offer
FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!


Noorfasheha Abidin
Shaklee ID : 1096265
Call / SMS/Whatapps 019 - 936 8826


No comments:

Post a Comment